Rybí hrnec po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Losos - filety
  • 250 g Treska aljašská
  • 250 g Chobotnice
  • 500 g Mušle slávky
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Krevety tygří - loupané
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1046 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1751 mg
  • Bílkoviny 279 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 1170.6 mg
  • Draslík 1199 mg
  • Vláknina 3114 mg
  • Vitamín A 3114 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filety omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Chobotnici očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky a spolu s nakrájenými filety osolíme a obalíme v hladké mouce.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na polovině oleje, přidáme kmín, pepř, papriku a krátce osmahneme. Přimícháme kečup a zalijeme 500ml vody.

  • 3

    Na zbylém oleji opečeme nakrájené filety, vložíme do základu a dusíme doměkka.

  • 4

    Mušle dobře omyjeme a vaříme v 1,5l osolené vody. Když se otevřou, slijeme je a přidáme k rybám.

  • 5

    Do hrnce vložíme očištěné a omyté krevety a zvolna vaříme ještě 5 minut.

  • 6

    Nakonec pokrm podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme prolisovaným česnekem a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu