Restované kalmary s medem a bazalkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 3 g
- Sodík 116 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 291.3 mg
- Draslík 372.1 mg
- Vláknina 1415.8 mg
- Vitamín A 1415.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm doměkka na plátky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme nahrubo nasekané lístky bazalky, ochutíme kari kořením, solí, pepřem a medem. Důkladně promícháme. 
- 
                                2Do směsi vložíme kroužky kalmarů a několik minut orestujeme doměkka. Na závěr vmícháme najemno nasekanou petrželku, rozdělíme na talíře a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        