Tapas se smaženými sépiemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 14 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 320 g Sépie
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Limetka
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 0.8 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 145 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 495 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 94.4 mg
  • Draslík 422 mg
  • Vláknina 12598.6 mg
  • Vitamín A 12598.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé kousky mražené sépie omyjeme. Masitou červenou a žlutou papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Petrželku kudrnku omyjeme, drobné lístky otrháme a odložíme na ozdobu. Oloupaný česnek drobně pokrájíme. Limetku omyjeme a nakrájíme na tenké měsíčky.

  • 2

    V pánvi si rozpustíme máslo a když je dostatečně rozpálené, kousky sépií orestujeme z každé strany dozlatova. Restujeme 1 -1,5 minuty z každé strany. Sépie osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, přimícháme česnek, papriku a společně restujeme další minutu.

  • 3

    Restované sépie podle chuti pokapeme citronovou šťávou, ozdobně je poklademe na mísu s nakrájenou limetkou, ozdobíme petrželkou a servírujeme.

Komentáře k receptu