Tapas se smaženými sépiemi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 145 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 4 g
- Sodík 495 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 94.4 mg
- Draslík 422 mg
- Vláknina 12598.6 mg
- Vitamín A 12598.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Malé kousky mražené sépie omyjeme. Masitou červenou a žlutou papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Petrželku kudrnku omyjeme, drobné lístky otrháme a odložíme na ozdobu. Oloupaný česnek drobně pokrájíme. Limetku omyjeme a nakrájíme na tenké měsíčky. 
- 
                                2V pánvi si rozpustíme máslo a když je dostatečně rozpálené, kousky sépií orestujeme z každé strany dozlatova. Restujeme 1 -1,5 minuty z každé strany. Sépie osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, přimícháme česnek, papriku a společně restujeme další minutu. 
- 
                                3Restované sépie podle chuti pokapeme citronovou šťávou, ozdobně je poklademe na mísu s nakrájenou limetkou, ozdobíme petrželkou a servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        