Chobotnice v zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Mrkev kořen
  • 60 g Olej olivový
  • 12 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 80 g Česnek
  • 20 g Citronová kůra
  • 200 g Celer řapíkatý
  • 30 g Chilli paprička
  • 80 g Fenykl sladký - hlíza
  • 150 g Mušle slávky
  • 1500 g Chobotnice
  • 100 g Olej olivový extra panenský
  • 30 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 1459 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 127 mg
  • Draslík 1271.1 mg
  • Vláknina 5805 mg
  • Vitamín A 5805 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.1 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme olej, rozehřejeme, přisypeme plátky česneku, chilli papričku bez semínek nakrájenou na nudličky, posekanou petrželku a strouhanou citronovou kůru. Zvolna smažíme asi minutu, přidáme celou chobotnici, přiklopíme pokličkou, s hrncem zatřeseme a velmi zvolna vaříme zhruba 20 minut.

  • 2

    Chobotnice pustí dost tekutiny, takže výsledkem bude chobotnice ve vlastní šťávě. Přidáme mušle do hrnce, povaříme pár minut a odstavíme. Mušle, které se neotevřely, vyhodíme. Chobotnici vyjmeme, odřízneme hnědé maso z hlavy, přísavky, oči, zobák a vyhodíme.

  • 3

    Petrželku posekáme nadrobno, nasypeme do salátové mísy, mrkev, fenykl, řapíkatý celer nakrájíme na slámu, chobotnici na menší kousky, přidáme do mísy, mušle vyloupneme, přidáme do salátu, osolíme, opepříme, zalijeme panenským olejem, octem, přilijeme trochu šťávy z chobotnice a promícháme. Podáváme jako salát.

Komentáře k receptu