Velikonoční špenátový dort
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 326 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 200.6 mg
 - Draslík 567.1 mg
 - Vláknina 4800.3 mg
 - Vitamín A 4800.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.4 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme omytý špenát, okořeníme, vmícháme 2 vejce, ricottu a 40 g nastrouhaného sýru.
 - 
                                2
Listové těsto rozválíme na 2 pláty. Jedním vyložíme máslem vymazanou dortovou formu tak, aby těsto přečnívalo přes okraj. Naplníme připravenou špenátovou náplní, na ni rozložíme natvrdo uvařená vejce a posypeme zbylým sýrem. Přikryjeme druhým plátem a přečnívající okraje těsta ze spodního plátu srolujeme přes vrchní plát a přitiskneme. Těsto několikrát propíchneme vidličkou a dort pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.