Vanilkové hvězdičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Cukr krupice
  • 300 g Mandle mleté
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vanilkový lusk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 248.4 mg
  • Vláknina 4442.4 mg
  • Vitamín A 4442.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 7.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílky s 225 g cukru, dření z vanilkových lusků a citronovou šťávou ušleháme na pevný sníh. Přimícháme mleté mandle a těsto necháme chladit asi 2 hodiny.

  • 2

    Těsto vyválíme mezi dvěma fóliemi na plát a tvořítkem vypichujeme hvězdičky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů Celsia 10-15 minut.

  • 3

    Zbylý cukr rozpustíme v 6 lžících vody a za vysoké teploty necháme zkaramelizovat. Pomocí lžíce ozdobíme hvězdičky karamelovými nitkami.

Komentáře k receptu