Vanilkové hvězdičky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 18 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 248.4 mg
 - Vláknina 4442.4 mg
 - Vitamín A 4442.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 7.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bílky s 225 g cukru, dření z vanilkových lusků a citronovou šťávou ušleháme na pevný sníh. Přimícháme mleté mandle a těsto necháme chladit asi 2 hodiny.
 - 
                                2
Těsto vyválíme mezi dvěma fóliemi na plát a tvořítkem vypichujeme hvězdičky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů Celsia 10-15 minut.
 - 
                                3
Zbylý cukr rozpustíme v 6 lžících vody a za vysoké teploty necháme zkaramelizovat. Pomocí lžíce ozdobíme hvězdičky karamelovými nitkami.