Sněhové žampiónky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 31 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 8.3 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bílky ušleháme na tuhý sníh, postupně zašleháváme cukr, až vznikne lesklá a hladká hmota.
 - 
                                2
Cukrářský sáček s plochým nástavcem naplníme hmotou, na plech, vyložený pečícím papírem nastříkáme 24 kopečků, podobných hlavičkám žampiónů (o průměru 4 cm). Ze zbývajícího sněhu nastříkáme na plech 24 věžiček o výčce cca 3 cm, tedy tolik, kolik bylo hlaviček budoucích hub.
 - 
                                3
Pečeme v předehřáté troubě na 95°C asi 75 minut. Potom troubu vypneme a pečivo v ní necháme ještě 30 minut dosušit. Vyjmeme z trouby, na mřížce necháme úplně vystydnout.
 - 
                                4
Nožíkem vyřízneme na spodní straně hlavičky otvor, do něho kápneme trochu rozpuštěné čokolády a potom potřeme celý spodek houby čokoládou. Nožičku opatrně zasuneme do otvoru.
 - 
                                5
Necháme asi 1 hodinu zaschnout a potom všechny takto vyrobené houby uskladníme do plechové nádoby s víčkem.
 - 
                                6
Před podáním lehce poprášíme pečivo kakaem.