Vídeňský bramborový salát
Suroviny
- 20 g Cukr krupice
 - 60 ml Ocet vinný
 - 20 ml Olej rostlinný
 - 1 ks Celer - nať
 - 2 ks Cibule červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 dl Voda pitná
 - 1 kg Brambory
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 86 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1052.9 mg
 - Vláknina 15400.2 mg
 - Vitamín A 15400.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory ve slupce uvaříme v mírně osolené vodě a ještě teplé je oloupeme a necháme vychladnout. Nakrájíme červenou cibuli na plátky, které pokapeme citronovou šťávou, zamícháme a necháme odložené, část ponecháme na ozdobení. Brambory nakrájíme na kolečka a střídavě s cibulí ve vrstvách pokládáme do mísy. Svaříme vodu, cukr, ocet a šťávu, kterou pustila cibule, osolíme, opepříme a ještě horké vlijeme na brambory. Ozdobíme nasekanou petrželkou a pažitkou a zbylými kolečky cibule. Doprostřed mísy dáme omytý celerový list.