Máslové bobánky s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ořechy lískové
  • 180 g Cukr moučkový
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Cukr skořicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 122.6 mg
  • Draslík 95.3 mg
  • Vláknina 2775 mg
  • Vitamín A 2775 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosejeme hladkou mouku, dáme k němu pokrájené změklé máslo, moučkový cukr (20 g), 2 žloutky a 1 vanilkový cukr. Promícháme, dáme na vál a rukama vypracujeme hladké vláčné těsto. Utvoříme bochánek, který zabalíme do potravinářské fólie a necháme uležet minimálně 4 hodin.

  • 2

    Těsto potom rozválíme na pomoučeném vále na několik válečků přibližně o průměru 4 cm. Z každého nakrájíme špalíčky silné 2 cm. Do každého špalíčku vložíme lískový oříšek a zabalíme ho tak, že pomocí dlaní utvoříme kuličku - bobánek. Takto utvořené bobánky poklademe na plech, vyložený pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby péct. Upečeme je dozlatova při 180-200°C. 1/2 upečených bobánků hned po vyjmutí z trouby obalíme v 80 g moučkovém cukru, který jsme smíchali s 2 sáčky vanilkového cukru a druhou polovinu bobánků obalíme v 80 g moučkového cukru, který jsme smíchali se 2 sáčky skořicového cukru.

  • 3

    Cukroví pak položíme do papírových košíčků a necháme uležet 2 -3 dny v chladu.

Komentáře k receptu