Ořechové hvězdičky s bílkovou polevou
Suroviny
- 260 g Mouka pšeničná hrubá
 - 100 g Cukr moučkový
 - 110 g Ořechy vlašské
 - 180 g Máslo čerstvé
 - 200 g Cukr moučkový
 - 100 g Ořechy vlašské
 - 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 0.25 ks Citrony
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 špetka Vanilka mletá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 16 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 110.6 mg
 - Draslík 99.9 mg
 - Vláknina 3581.8 mg
 - Vitamín A 3581.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na vál prosejeme mouku, cukr a vanilku. Přidáme rozsekané máslo, žloutky, přisypeme strouhané ořechy a vypracujeme těsto. Vyválíme na plát, ze kterého vykrájíme hvězdičky, ty rozložíme na suchý plech a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
 - 
                                2
Mezitím si připravíme bílkovou polevu - utřeme v míse dohusta prosátý cukr s bílky a citronovou šťávou.
 - 
                                3
Na ještě horké hvězdičky vystříkáme bílkovou polevou větší tečky a dozdobíme půlkou jádra vlašského ořechu. Ve vlažné troubě necháme doschnout.