Ořechové hvězdičky s bílkovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 260 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Cukr moučkový
  • 110 g Ořechy vlašské
  • 180 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr moučkový
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.25 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 110.6 mg
  • Draslík 99.9 mg
  • Vláknina 3581.8 mg
  • Vitamín A 3581.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál prosejeme mouku, cukr a vanilku. Přidáme rozsekané máslo, žloutky, přisypeme strouhané ořechy a vypracujeme těsto. Vyválíme na plát, ze kterého vykrájíme hvězdičky, ty rozložíme na suchý plech a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

  • 2

    Mezitím si připravíme bílkovou polevu - utřeme v míse dohusta prosátý cukr s bílky a citronovou šťávou.

  • 3

    Na ještě horké hvězdičky vystříkáme bílkovou polevou větší tečky a dozdobíme půlkou jádra vlašského ořechu. Ve vlažné troubě necháme doschnout.

Komentáře k receptu