Valencijské piškoty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
 - Sacharidy 107 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 54 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 147.2 mg
 - Draslík 618.3 mg
 - Vláknina 8213.6 mg
 - Vitamín A 8213.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 5.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180C.
 - 
                                2
Nejprve ušleháme vejce s olejem. Olej přiléváme pomalu, tenkým pramínkem. Poté stejně zašleháme mléko, přidáme cukr, citronovou kůru a dle chuti skořici. Všleháme mouku, mleté mandle a na závěr kypřicí prášky. Těsto musí být hladké a tekuté.
 - 
                                3
Vlijeme do podlouhlých formiček (zaplníme je z poloviny).
 - 
                                4
Upečeme dozlatov cca 15min a podáváme posypané cukrem a skořicí.