Smažená velikonoční vajíčka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 350 g Mouka polohrubá
  • 100 g Sýr Čedar
  • 4 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Kmín mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 650 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 210.3 mg
  • Draslík 218.7 mg
  • Vláknina 6696 mg
  • Vitamín A 6696 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme tavený sýr se solí, přimícháme vejce, prosátou mouku s kypřicím práškem a kmínem. Vypracujeme hladké těsto, které vyválíme na silnější plát.

  • 2

    Z těsta vykrajujeme tvořítkem tvary vajíček, které smažíme po obou stranách v rozpáleném oleji. Ještě horká vajíčka sypeme strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu