Velikonoční slepičí vývar s rajskou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 120 g Pórek
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 ml Rajčatová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Bujón slepičí
  • 1.3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 373.9 mg
  • Vláknina 4344 mg
  • Vitamín A 4344 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodě uvaříme slepičí bujón, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, pórek očistíme a nakrájíme nadrobno, pažitku najemno nasekáme.

  • 2

    Do vroucího bujónu vložíme brambory, pórek a uvaříme doměkka. Vývar přecedíme do čistého hrnce a brambory s pórkem do vývaru propasírujeme. Do polévky zašleháme rajčatovou šťávu, smetanu, přidáme sůl a promícháme.

  • 3

    Polévku podáváme s pažitkou.

Komentáře k receptu