Velikonoční slepičí vývar s rajskou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 102 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 55 mg
 - Draslík 373.9 mg
 - Vláknina 4344 mg
 - Vitamín A 4344 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vodě uvaříme slepičí bujón, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, pórek očistíme a nakrájíme nadrobno, pažitku najemno nasekáme.
 - 
                                2
Do vroucího bujónu vložíme brambory, pórek a uvaříme doměkka. Vývar přecedíme do čistého hrnce a brambory s pórkem do vývaru propasírujeme. Do polévky zašleháme rajčatovou šťávu, smetanu, přidáme sůl a promícháme.
 - 
                                3
Polévku podáváme s pažitkou.