Sáňky
Suroviny
- 250 g Mouka polohrubá
 - 150 g Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 0.5 kávová lžička Anýz mletý
 - 2 kávová lžička Kakao
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 2 dl Med včelí
 - 4 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Sodovka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
 - Sacharidy 94 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 47 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 94 g
 - Cholesterol 123.4 mg
 - Draslík 112.3 mg
 - Vláknina 3507 mg
 - Vitamín A 3507 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme v hrnci mléko a med, poté sundáme ze sporáku a odložíme stranou. Smícháme mouku, kakao, kypřící prášek na pečení. Směs vysypeme do nádoby, přidáme sůl, žloutek, sodovku, hřebíček, anýz a přilijeme mléko s medem.
 - 
                                2
Ručním mixérem rozšleháme směs, mixujeme, dokud není těsto vláčné. Pokud se lepí, přidáme více mouky. Poté těsto zabalíme do fólie a necháme odpočinout v lednici 2 hodiny.
 - 
                                3
Poté těsto na pomoučněném vále rozdělíme na kousky a vytvoříme tlusté válečky.
 - 
                                4
Plech vyložíme pečícím papírem, položíme na něj všechny válečky a vytvoříme z nich více saní. Poté pečeme v předehřáté troubě 15 minut. Jakmile jsou saně upečené, vyndáme je a necháme vychladnout.
 - 
                                5
Pokud chceme, můžeme je potřít polevou, kterou vytvoříme tak, že smícháme moučkový cukr a citronovou šťávu a mícháme, dokud není poleva krémová.