Smažené pečivo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 350 g Mouka polohrubá
  • 150 ml Olej stolní
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 dl Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 130 mg
  • Draslík 68.5 mg
  • Vláknina 3530 mg
  • Vitamín A 3530 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do prosáté mouky rozdrobíme máslo, přidáme cukr, špetku soli, citronovou šťávu a smetanu. Přilijeme víno a zaděláme tužší těsto. Necháme 2 hodiny odležet.

  • 2

    Těsto rozválíme na plát asi 2mm vysoký, nakrájíme na obdélníky a v rozehřátém oleji smažíme po obou stranách dozlatova.

  • 3

    Hotové pečivo sypeme vanilkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu