Zelný salát s křenem a medem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 112 g
 - Sodík 185 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 6.5 mg
 - Draslík 467.9 mg
 - Vláknina 12147 mg
 - Vitamín A 12147 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté zelí drobně nasekáme, vložíme do misky, polijeme olejem, posypeme mletým kmínem a solí. Přidáme oloupanou, také drobně nakrájenou cibuli, dobře promícháme, necháme 30 minut odpočívat. Očištěnou a omytou mrkev i celer nastrouháme na jemném struhadle, vmícháme do misky se surovinami.
 - 
                                2
Jogurt smícháme s jemně nastrouhaným křenem, dochutíme octem, zalijeme salát. Opět všechny suroviny promícháme.
 - 
                                3
Salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Porce posypeme nahrubo nasekanými ořechy, které pokapeme lžící teplého medu a podáváme.