Bramborový salát s matjesy a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory vařené ve slupce
  • 150 g Cibulka jarní
  • 400 g Matjesy - filet
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 80 g Anglická slanina
  • 2.35 g Olej olivový extra panenský
  • 30 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1498 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 45.8 mg
  • Draslík 1049.8 mg
  • Vláknina 15282.5 mg
  • Vitamín A 15282.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do salátové mísy nalijeme zakysanou smetanu, přidáme sůl, pepř, vinný ocet, posekanou jarní cibulku, pokrájené matjesové filety a promícháme. Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, vsypeme do salátové mísy, promícháme a necháme půl hodiny uležet. Anglickou slaninu rozkrájíme na kostičky, v pánvi na oleji osmažíme do křupava.

  • 2

    Na talířky upravíme porce bramborového salátu s matjesy, posypeme osmaženou slaninou a podáváme.

Komentáře k receptu