Bramborový salát s bílým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 90 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 0.9 mg
 - Draslík 1098.2 mg
 - Vláknina 12749.8 mg
 - Vitamín A 12749.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a ještě horké nakrájíme na plátky. Pokropíme je bílým vínem.
 - 
                                2
Až se víno vsákne, (asi za 15 minut) přidáme jemně nasekanou petrželku.
 - 
                                3
Připravíme marinádu z vody, octa, oleje, soli a cukru. Dobře protřeme a nalijeme na salát.
 - 
                                4
Salát podáváme k masu.