Čajové piškoty s fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 0.8 g Máslo čerstvé
  • 180 g Mouka polohrubá
  • 150 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Fenykl obecný
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 186 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 147.3 mg
  • Draslík 66.6 mg
  • Vláknina 1365.5 mg
  • Vitamín A 1365.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky třeme s moučkovým cukrem do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, zlehka do něj vmícháme žloutky utřené s cukrem a prosátou mouku, promíchanou se špetkou fenkylu.

  • 2

    Na máslem vymaštěný a moukou vysypaný plech tvarujeme pomocí cukrářského sáčku podlouhlé piškoty. Necháme je chvíli zaschnout, poté je posypeme krupicovým cukrem.

  • 3

    Pečeme v mírně vyhřáté troubě do růžova. Upečené piškoty opatrně odebereme z plechu nožem a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu