Valencijské piškoty
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 780 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 35 g
- Sodík 54 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 147.2 mg
- Draslík 618.3 mg
- Vláknina 8213.6 mg
- Vitamín A 8213.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Troubu předehřejeme na 180C. 
- 
                                2Nejprve ušleháme vejce s olejem. Olej přiléváme pomalu, tenkým pramínkem. Poté stejně zašleháme mléko, přidáme cukr, citronovou kůru a dle chuti skořici. Všleháme mouku, mleté mandle a na závěr kypřicí prášky. Těsto musí být hladké a tekuté. 
- 
                                3Vlijeme do podlouhlých formiček (zaplníme je z poloviny). 
- 
                                4Upečeme dozlatov cca 15min a podáváme posypané cukrem a skořicí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        