Velikonoční věnečky s kandovaným ovocem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 543 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 28 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 128.6 mg
- Draslík 14.6 mg
- Vláknina 352 mg
- Vitamín A 352 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V míse utřeme změklé máslo s prosátým cukrem, přimícháme žloutek, mléko a třeme do pěny. Poté postupně vmícháme prosátou mouku a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme v chladničce asi půl hodiny odpočinout. 
- 
                                2Z těsta tvoříme ve strojku s hvězdičkovým nástavcem proužky, které spojíme do věnečku a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Věnečky ozdobíme pokrájeným kandovaným ovocem a pečeme v předehřáté troubě asi 8 minut, až věnečky zrůžoví. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        