Medovníčky s citronovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Med včelí
  • 25 g Ořechy vlašské
  • 25 g Tuk
  • 3 g Skořice mletá
  • 3 g Hřebíček
  • 250 g Cukr moučkový
  • 3 g Anýz mletý
  • 20 g Soda jedlá
  • 200 g Poleva citronová
  • 650 g Mouka pšeničná hladká
  • 70 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Rum
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 631 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 119.7 mg
  • Draslík 61.4 mg
  • Vláknina 1006.4 mg
  • Vitamín A 1006.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, přidáme med, cukr, rozpuštěné máslo, vejce, žloutek, okořeníme mletým anýzem, hřebíčkem, skořicí, přisypeme jedlou sodu, přilijeme mléko a trochu rumu. Promícháme a vypracujeme těsto. Necháme chvíli uležet, prohněteme, vyválíme na středně silný plát, ze kterého tvořítky vykrajujeme různé tvary. Plech vymažeme tukem, vyskládáme na něj medovníčky, potřeme bílkem, posypeme drcenými ořechy a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 20 až 25 minut.

  • 2

    Upečené medovníčky potřeme citronovou polevou a dáme do lednice ztuhnout.

  • 3

    Vychlazené medovníčky upravíme na servírovací mísu a podáváme.

Komentáře k receptu