Pečené cukroví z vaječných bílků s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Čokoláda na vaření
  • 175 g Cukr krystal
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Šťáva citrónová
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 19.9 mg
  • Vláknina 2800 mg
  • Vitamín A 2800 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vaječné bílky vyšleháme s citrónovou šťávou do hustého sněhu. Do tuhého sněhu opatrně vmícháváme cukr po jednotlivých lžících. Dobře vyšlehaná hmota má tvořit hrudky. Touto hmotou naplníme cukrářský sáček a hmotu stříkáme na pečící papír, který jsme rozložili na plech. Nastříkané tvary sušíme v troubě vyhřáté na 120°C asi dvě hodiny.

  • 2

    Po upečení necháme cukroví vychladnout a ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu.

  • 3

    Vychladlé cukroví máčíme v tekuté čokoládě a potom necháme na chladném místě vychladnout.

Komentáře k receptu