Nejlepší bramborový salát

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Mrkev kořen
  • 100 g Celer bulvový
  • 1 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 400 g Okurky nakládané
  • 400 g Majonéza
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 3 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 816 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 1575 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 1018.7 mg
  • Vláknina 16925.3 mg
  • Vitamín A 16925.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 10.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodě uvaříme omyté brambory, zeleninu a vejce. Vše vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V míse promícháme s okapaným hráškem, na kostičky nakrájenými okurkami, najemno nakrájenou a spařenou cibulí. Přidáme hořčici, trochu nálevu z okurek, majonézu, sůl, pepř a cukr. Dobře promícháme a ozdobíme posekanou petrželovou natí. Před podáváním necháme vychladit.

Komentáře k receptu