Bramborový salát s bílým vínem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 2 g
- Sodík 90 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0.9 mg
- Draslík 1098.2 mg
- Vláknina 12749.8 mg
- Vitamín A 12749.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a ještě horké nakrájíme na plátky. Pokropíme je bílým vínem. 
- 
                                2Až se víno vsákne, (asi za 15 minut) přidáme jemně nasekanou petrželku. 
- 
                                3Připravíme marinádu z vody, octa, oleje, soli a cukru. Dobře protřeme a nalijeme na salát. 
- 
                                4Salát podáváme k masu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        