Měkké koláčky s čokoládou a borůvkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Máslo čerstvé
  • 85 g Cukr třtinový
  • 100 g Mléko plnotučné
  • 55 g Čokoláda bílá
  • 145 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Borůvky
  • 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 21.9 mg
  • Draslík 163.7 mg
  • Vláknina 3837.3 mg
  • Vitamín A 3837.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 171 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 190 °C, velký plech na pečení zlehka vymastíme.

  • 2

    Do mísy prosijeme mouku, přidáme kypřicí prášek a skořici. Ručně vpracujeme máslo a přisypeme cukr. Poté do těsta vmícháme mléko, borůvky a čokoládu.

  • 3

    Když se těsto spojí, vytvoříme z něj na plechu osm hromádek. Pečeme cca 20 min dozlatova. Koláčky by měly zůstat měkké na dotek. Necháme několik minut vychladnout na drátěné podložce a podáváme.

Komentáře k receptu