Slepované domino

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr moučkový
  • 140 g Cukr moučkový
  • 80 g Marmeláda rybízová
  • 50 g Tuk ztužený
  • 600 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Čokoláda na vaření
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 967 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 245.1 mg
  • Draslík 25.7 mg
  • Vláknina 1614.8 mg
  • Vitamín A 1614.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křehké těsto na vánoční cukroví [32279]:

  • 2

    Máslo necháme změknout, citrónovou kůru nastrouháme.

  • 3

    Na vál prosejeme mouku, moučkový cukr, do důlku nakrájíme máslo, přidáme rozmíchané žloutky, malou špetku soli, citrónovou kůru. Všechny přísady vypracujeme do hladkého těsta.

  • 4

    Těsto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky. Těsto je možné do chladničky uložit i na několik dní.

  • 5

    Z těsta vyválíme placku, z ní vykrájíme obdélníčky 50x30 mm a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem.

  • 6

    Upečené a vychladlé obdélníčky slepujeme rybízovou marmeládou, povrch potřeme bílkovou nebo čokoládovou polevou a vyznačíme puntíky jako u domina. Cukroví necháme zaschnout.

  • 7

    Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.

  • 8

    Čokoládovou polevu připravíme rozpuštěním rozlámané čokolády na vaření ve vodní lázni. Do čokolády přidáme tuk a stále mícháme. Poleva je hotová, až se čokoláda spojí s tukem.

Komentáře k receptu