Vánoční mandlový marcipán

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Mandle
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 300 g Cukr moučkový
  • 1.5 cl Likér mandlový - Amaretto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 3 mg
  • Draslík 221.1 mg
  • Vláknina 7625 mg
  • Vitamín A 7625 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 8.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně nastrouhané nebo pomleté oloupané mandle, dáme do menšího hrnce, přidáme 250 g moučkového cukru, 1.5 cl mandlového likéru a mícháme při mírné teplotě tak dlouho, až se ingredience spojí. Pak hmotu dáme na vál, posypeme ho 50 g moučkového cukru a marcipánovou hmotu dobře zpracujeme.

  • 2

    Vál při zpracování musí být stále trošku posypaný moučkovým cukrem.

  • 3

    Z marcipánu modelujeme různé tvary nebo si pomůžeme formičkami. Cukroví dáme na plech, který jsme tence vymazali máslem a sušíme ho v mírně teplé troubě - nepečeme.

Komentáře k receptu