Vánoční stromeček z hvězdiček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 25 g Cukr moučkový
  • 140 g Cukr moučkový
  • 75 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.12 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 174 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 30.6 mg
  • Draslík 10.9 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křehké těsto na vánoční cukroví [32279]:

  • 2

    Máslo necháme změknout, citronovou kůru nastrouháme. Na vál prosejeme mouku, moučkový cukr, do důlku nakrájíme máslo, přidáme rozmíchané žloutky, malou špetku soli, citronovou kůru. Všechny přísady vypracujeme do hladkého těsta.

  • 3

    Těsto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky. Těsto je možné do chladničky uložit i na několik dní.

  • 4

    Z těsta vyválíme placku, z ní vykrájíme hvězdičky takových velikostí, abychom z nich po upečení mohli slepit stromeček.

  • 5

    Upečené hvězdičky ozdobíme bílkovou polevou, když poleva uschne, slepíme hvězdičky rybízovou marmeládou.

  • 6

    Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.

Komentáře k receptu