Slepovaná kolečka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 25 g Cukr moučkový
  • 75 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.12 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 3 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 123 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 30.6 mg
  • Draslík 2.4 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křehké těsto na vánoční cukroví [32279]:

  • 2

    Máslo necháme změknout, citronovou kůru nastrouháme.

  • 3

    Na vál prosejeme mouku, moučkový cukr, do důlku nakrájíme máslo, přidáme rozmíchané žloutky, malou špetku soli, citronovou kůru. Všechny přísady vypracujeme do hladkého těsta.

  • 4

    Těsto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky. Těsto je možné do chladničky uložit i na několik dní.

  • 5

    Z těsta vyválíme placku, z ní vykrájíme kolečka. Polovině z nich vykrájíme ve středu malá srdíčka.

  • 6

    Kolečka klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Po vychladnutí kolečka slepujeme rybízovou marmeládou a sypeme moučkovým cukrem s vanilkou.

Komentáře k receptu