Sněhová srdíčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 210 g Máslo čerstvé
  • 210 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 240 g Cukr moučkový
  • 100 g Marmeláda rybízová
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 99.2 mg
  • Draslík 20.3 mg
  • Vláknina 1352.7 mg
  • Vitamín A 1352.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hladkou mouku smícháme s rozdrobeným máslem. Přidáme 60 g moučkového cukru, trochu citronové kůry, žloutky a rychle vypracujeme těsto. Necháme je asi 30 minut odpočinout v chladu.

  • 2

    Na pracovní desce těsto rozválíme na plát a vykrajujeme srdíčka.

  • 3

    Z bílků a 180 g moučkového cukru ušleháme pevný sníh. Každé srdíčko potřeme sladkým sněhem, urovnáme na plech vyložený pečicím papírem, pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

  • 4

    Upečená a vychladlá srdíčka spojíme marmeládou tak, aby sníh byl na vnější straně.

Komentáře k receptu