Černý čokoládový suchar

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 150 g Čokoláda hořká
  • 210 g Mandle
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 210 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Cukr vanilka
  • 250 g Cukr moučkový
  • 80 g Pomerančová kůra
  • 210 g Rozinky tmavé
  • 0.25 ks Citrony
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 105.2 mg
  • Draslík 244.2 mg
  • Vláknina 8644.4 mg
  • Vitamín A 8644.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme vejce s moučkovým cukrem a šleháme cca 30 minut do zhoustnutí. Přidáme skořici, nastrouhanou kůru z citronu, tlučený hřebíček, poté zlehka vmícháme na nudličky nakrájené mandle, očištěné rozinky, nastrouhanou čokoládu, pomerančovou kůru a mouku.

  • 2

    Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut. Hotový chlebíček necháme odpočinout do druhého dne, poté nakrájíme, obalíme ve vanilkovém cukru a v teplé troubě dosušíme.

Komentáře k receptu