Sněhoví ježci s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Čokoláda hořká
  • 100 g Jahody zahradní
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 210 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 210 g Cukr moučkový
  • 70 g Cukr moučkový
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 1 l Voda pitná
  • 0.25 l Smetana čerstvá ke šlehání
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 114.2 mg
  • Draslík 102.5 mg
  • Vláknina 3203.8 mg
  • Vitamín A 3203.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sněhoví ježci: z bílků a poloviny dávky cukru ušleháme tuhý sníh, do něj zlehka vmícháme zbytek cukru vařečkou.

  • 2

    Přivedeme si k varu vodu a povaříme v ní 45 minut dřevěné formičky, poté je otřeme, kornout s trubičkou naplníme sněhem a naneseme jej do formiček.

  • 3

    V mírně rozehřáté troubě usušíme.

  • 4

    Mezitím si připravíme spodečky z lineckého těsta. Mouku smícháme s cukrem a nastrouhanou čokoládou, do směsi rozsekáme máslo, přidáme vanilku, žloutky a vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme odpočinout. Ztuhlé těsto vyválíme na plát, vykrájíme hvězdičky, rozložíme je na vymazaný a moukou vysypaný plech a v rozhehřáté troubě upečeme dozlatova. Necháme vychladnout, poté na hvězdičky nakupíme ušlehanou smetanu s jahodami a přikryjeme sněhovými ježky.

Komentáře k receptu