Zázvorky l.

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka bramborová
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Zázvor mletý
  • 250 g Cukr moučkový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 145.5 mg
  • Draslík 54.6 mg
  • Vláknina 3041.7 mg
  • Vitamín A 3041.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme cukr s vejci a žloutkem, postavíme do horké vodní lázně a mícháme, až je těsto teplé. Poté za stálého míchání necháme vychladnout. Přidáme tlučený zázvor, mouku a vmísíme bramborovou moučku.

  • 2

    Na vále vypracujeme těsto, vyválíme na tenký plát a formičkou vykrájíme zázvorky. Rozložíme na vymazaný nebo povoskovaný plech a necháme odležet do druhého dne. Poté upečeme v mírně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu