Čokoládové italské lanýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 175 g Čokoláda hořká
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr moučkový
  • 50 g Mandle mleté
  • 50 g Čokoláda mléčná
  • 2 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 171 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 5.2 mg
  • Draslík 114.1 mg
  • Vláknina 2658.3 mg
  • Vitamín A 2658.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce umístěné nad pánví s horkou vodou rozpustíme tmavou čokoládu s likérem. Mícháme, aby se vše spojilo. Přidáme máslo, vmícháme cukr a mleté mandle.

  • 2

    Směs necháme vychladit v lednici a potom uděláme ze směsi 24 koulí.

  • 3

    Nastrouháme čokoládu a koule v ní obalíme.

  • 4

    Koule necháme vychladit a podáváme.

Komentáře k receptu