Pečené datlové makrónky s madlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Datle
  • 250 g Mandle
  • 200 g Cukr moučkový
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 617 mg
  • Vláknina 15750 mg
  • Vitamín A 15750 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 10.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Datle nakrájíme podélně na nudličky. Mandle oloupeme a nasekáme. Poté vyšleháme tuhý sníh z bílků a části cukru. Zlehka vmícháme zbylý cukr, mandle a datle.

  • 2

    Ze vzniklé hmoty vytváříme pomocí lžíce malé hromádky na pečicí papír. Ve velmi mírně vyhřáté troubě upečeme, nebo spíše usušíme. Po vychladnutí podáváme.

Komentáře k receptu