Vánoční srdíčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Cukr moučkový
  • 20 g Cukr vanilka
  • 40 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 141.1 mg
  • Draslík 10.9 mg
  • Vláknina 2883 mg
  • Vitamín A 2883 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo (nakrájené na kousky) dáme do misky, přisypeme prosátou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek, žloutky a nakonec přilijeme rum. Ze všech surovin vypracujeme tuhé a lesklé těsto, zabalíme do potravinářské fólie a vložíme odležet do lednice nejméně na 30 minut.

  • 2

    Pracovní desku posypeme moukou, přeložíme na ní těsto a rozválíme na velký plát o síle 5 mm. Z těsta tvarujeme vykrajovací formičkou srdíčka, která skládáme vedle sebe na suchý plech. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut, při 180 stupních.

  • 3

    Upečená srdíčka necháme mírně vychladnout na plechu. Poté je sebereme a necháme volně vychladnout. Naskládáme do dózy, uzavřeme a necháme alespoň týden odpočívat.

Komentáře k receptu