Mokka cukroví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 140 g Máslo čerstvé
  • 160 g Cukr moučkový
  • 200 g Cukr moučkový
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 180 g Cukr moučkový
  • 220 g Hera
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.125 l Voda pitná
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Káva turecká
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Káva turecká
  • 1 polévková lžíce Káva turecká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 22 mg
  • Draslík 49.8 mg
  • Vláknina 1155.3 mg
  • Vitamín A 1155.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava náplně: Do kastrůlku vlijeme vodu, ihned vsypeme kávu, mouku, za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí na hustou kaši. Potom ji necháme vychladnout. V misce prošleháme máslo s cukrem a smícháme dohromady s vychladlou kávovou kaši.

  • 2

    Příprava polevy: Do cukru v kastrůlku přilijeme vodu, ihned kávu, přivedeme k varu. Přisypeme cukr a za stálého míchání povaříme do rozpuštění cukru.

  • 3

    Příprava těsta: Mouku prosejeme spolu s kypřícím práškem a cukrem. Přidáme kávu, vejce, a při pokojové teplotě změklý tuk. Vypracujeme těsto, které zabalíme a v lednici necháme 30 minut odpočinout. Rozválíme ho na moukou posypaném vále, na velký, 5 mm silný plát. Z těsta vykrajujeme oválky, pokládáme je na plech, pečeme v předehřáté troubě. Po upečení necháme oválky vychladnout.

  • 4

    Oválky naplníme připravenou náplní, spojíme po dva oválky k sobě. Nakonec přelijeme připravenou polevou.

Komentáře k receptu