Velikonoční babiččin věnec
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 12 g
- Sodík 29 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 125.1 mg
- Draslík 86 mg
- Vláknina 2713.5 mg
- Vitamín A 2713.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mouku smícháme s droždím, špetkou soli, změklým máslem a ostatními surovinami. Přilijeme vlažné mléko podle potřeby (asi 200ml). 
- 
                                2Propracujeme těsto a necháme je vykynout. 
- 
                                3Těsto rozdělíme na dva velké díly a jeden malý. Větší části spleteme, konce přitiskneme k sobě. 
- 
                                4Z menšího dílu vytvoříme čtyři tenčí válečky. 
- 
                                5Z každého uděláme uzel a všechny přitiskneme na hotový věnec. 
- 
                                6Věnec potřeme rozšlehaným žloutkem s trochou mléka a pečeme ve středně vyhřáté troubě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        