Ostružinový sirup

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 650 g Cukr krupice
  • 2 ks Citrony
  • 1 l Šťáva ostružinová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 145 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 15.2 mg
  • Vláknina 940 mg
  • Vitamín A 940 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si pořádně vymyjeme láhve i s víčky a necháme je vysušit.

  • 2

    Čistou ostružinovou šťávu svaříme s cukrem, pak k ní přimícháme šťávu ze 2 citrónů a horký sirup ihned naléváme přes trychtýř do lahví. Dobře je uzavřeme. Po vychlazení sirup uchováváme na chladném a tmavém místě.

  • 3

    Podáváme zředěný vodou podle chuti.

Komentáře k receptu