Jablečno-skořicový likér

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Cukr hroznový (glukóza)
  • 700 ml Šťáva jablečná 100%
  • 300 ml Calvados
  • 100 ml Sirup cukrový
  • 0.5 kávová lžička Kyselina citrónová
  • 2 ks Skořice celá
  • 5 ks Badyán
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 2 špetka Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 159 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 38.1 mg
  • Vláknina 8811.4 mg
  • Vitamín A 8811.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve většího nerezového hrnce nalijeme 700 ml dobře vyčištěné jablečné šťávy a smícháme ji s 300 ml s jablečného destilátu (min. 80% objem.) Do tekutiny přidáme 2 kusy celé skořice, špetku koriandru, 2 špetky zázvoru a 5 kusů badyánu. Hrnec s tekutinou zakryjeme hustým plátnem a pokrývkou. Odložíme na celý týden do chladna a temna.

  • 2

    Po týdnu tekutinu přefiltrujeme přes hrubý poskládaný filtr. Měly by jsme získat 900 ml tekutiny, kterou osladíme 100 ml invertního cukrového sirupu.

  • 3

    Pode chuti přidáme kyselinu citronovou. Ke zlepšení konzistence likéru můžeme nakonec přimíchat 50 g suché glukózy.

  • 4

    Obsah alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 20%.

Komentáře k receptu