Třešňový likér

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cukr krupice
  • 300 ml Griotka
  • 1 kávová lžička Kyselina citrónová
  • 1.8 kg Třešně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 263.4 mg
  • Vláknina 3960 mg
  • Vitamín A 3960 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3019.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Třešně srdcovky (asi 1.8 kg), nejlépe s měkkou a tmavě zbarvenou dužinou, hned po sklizní omyjeme, odstopkujeme, rozmačkáme a odlisujeme šťávu. Aby jsme získali co nejvíce šťávy, ke směsi přidáme pektolytický enzym (2 ml/litr), promícháme a po 30 minutách odlisujeme. Potom šťávu stočíme. Šťáva musí být naprosto čistá, zbavena všech pevných součástí. K docílení takto upravené šťávy ji přecedíme přes jemný nylonový sáček nebo jemné síto.

  • 2

    Ve větším nerezovém hrnci zahřejeme 1 litr čisté třešňové šťávy na 100°C a pomalu vaříme, až jí bude 800 ml. Přidáme kyselinu citronovou a podle chuti 100-300 g cukru.

  • 3

    Po ochlazení na 40°C smícháme 700 ml šťávy s 300 ml vysokoprocentní třešňovice (destilátu min. 80% objem. jednotek. Obsah alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 18%.

Komentáře k receptu