Bylinný žaludeční likér

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 40

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Anýz celý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Muškátový květ
  • 8 l Calvados
  • 2 polévková lžíce Koriandr celý
  • 5 polévková lžíce Pelyněk obecný
  • 3 polévková lžíce Šalvěj sušená
  • 3 polévková lžíce Andělika
  • 3 polévková lžíce Yzop
  • 3 polévková lžíce Meduňka
  • 3 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 4 polévková lžíce Heřmánek
  • 1 polévková lžíce Řebříček
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 36.2 mg
  • Vláknina 913.1 mg
  • Vitamín A 913.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čisté čerstvé byliny před přípravou pokrájíme na kousky a usušíme.

  • 2

    K přípravě likéru budeme potřebovat: 2 lžíce koriandru, 5 rovných lžic pelyňku, 3 lžíce šalvěje, 3 lžíce anděliky, 3 lžíce yzopu, 3 lžíce meduňky, 3 lžíce šalvěje, 3 lžíce pomerančových slupek bez bílé pulpy, 4 lžíce heřmánku, 1 lžíci řebříčku, 1 lžíci máty, 1 lžičku kardamomu, 1 muškátový květ, 1 lžičku anýzu a 1 lžičku kmínu.

  • 3

    Byliny dáme do velké lahve a přelijeme alkoholem. Budeme je macerovat 24 hodin, pak je scedíme přes nylonový filtr. Další den tekutinu přefiltrujeme znovu.

  • 4

    Pro přípravu budeme potřebovat ovocný destilát 60% objemových jednotek (neutralizovaný opakovaným pálením).

Komentáře k receptu