Kvašené bezinkové víno

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 10 g Droždí
  • 4.5 l Voda pitná
  • 1.5 kg Bezinky
  • 1.5 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 224.5 mg
  • Vláknina 10530 mg
  • Vitamín A 10530 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bezinky omyjeme, nasypeme do kastrolu a zalijeme vodou. Cca 10 minut povaříme a přecedíme.

  • 2

    Do šťávy přisypeme cukr, promícháme a vaříme dalších 5 minut. Necháme vychladnout a přelijme do čisté láhve o objemu 5l a postavíme do větší nádoby. Přidáme rozdrobené droždí, zakryjeme celofánem a necháme cca 3 týdny kvasit.

  • 3

    Poté stáhneme víno do čistých láhví a uzavřeme. Podáváme po malých dávkách jako lék.

Komentáře k receptu