Neslazený mošt z čerstvého rybízu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 3 l Rybíz černý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1207.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 678.8 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybíz důkladně omyjeme, otrháme stopky, přebereme a rozmačkáme. Mírně zahřejeme a vylisujeme. Poté odložíme a necháme chvíli stát. Scedíme přes síto, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou.

  • 2

    Mošt rozlijeme do čistých lahví, důkladně zavíčkujeme nebo převážeme dvojitým celofánem. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na tmavém a suchém místě.

Komentáře k receptu