Bezinko-rumové víno

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 1 l Voda pitná
  • 2 l Bezinky
  • 4 dl Rum
  • 1 kg Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 801 kcal
  • Sacharidy 176 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 176 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 704.4 mg
  • Vláknina 35175 mg
  • Vitamín A 35175 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bezinky dobře promyjeme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody a pomalu vaříme 15 minut. Povařené bezinky přelijeme do druhého hrnce přes plátno, které jsme připevnili kolem hrnce. Poté k čisté šťávě přimícháme cukr a pomalu vaříme, až se cukr rozpustí. Pak přidáme vanilkový cukr, skořicový cukr, 5 lžic mleté zrnkové kávy, promícháme a necháme vychladnout.

  • 2

    Když je tekutina chladná, přilijeme rum, promícháme, přecedíme znovu přes husté plátno a rozlijeme do čistých lahví. Víno uskladníme na chladném a tmavém místě.

Komentáře k receptu