Domácí kávovo - bezinkový likér

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 70 g Káva instantní
  • 3 ks Hřebíček
  • 1 ks Badyán
  • 1.1 l Voda pitná
  • 6 dl Rum
  • 1 kg Cukr krupice
  • 3 kg Bezinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 764 kcal
  • Sacharidy 158 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 158 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1092.3 mg
  • Vláknina 42102.6 mg
  • Vitamín A 42102.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 108.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bezinky opláchneme studenou vodou, odstraníme poškozené plody. Zdravé plody dáme do hrnce, vložíme badyán, hřebíček, zalijeme 1 l vody a přivedeme k varu. Potom ještě povaříme 10-15 minut.

  • 2

    Příprava kávy: Do hrníčku dáme instantní kávu a zalijeme ji vroucím 1 dl vody. Kávu necháme vychladnout.

  • 3

    Rozvařené plody ještě rozmačkáme a potom přecedíme přes řídké plátno. Čistou šťávu vlijeme opět do hrnce, přisypeme cukr a povaříme do rozpuštění cukru. Vaříme asi 10 minut. Následovně přilijeme silnou kávu a necháme vychladnout.

  • 4

    Do vychladlé šťávy přimícháme rum, dobře promícháme.

  • 5

    Hotový likér rozlijeme do čistých lahví, které pevně uzavřeme. Uložíme na studené místo.

Komentáře k receptu