Vaječný koňak

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cukr moučkový
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 l Martell cognac
  • 200 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2095 kcal
  • Sacharidy 190 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 114 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 703.5 mg
  • Draslík 33.4 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky s cukrem třeme asi 30 minut. Pak postupně vmícháme vychladlé svařené mléko a ve vodní lázni lehce zahříváme do zhoustnutí směsi.

  • 2

    Nakonec přilijeme koňak a důkladně promícháme. Ihned podáváme.

  • 3

    Vaječný koňak můžeme přelít do skleněných lahví a uchovat v lednici.

Komentáře k receptu