Krjušon fantazie, ruský sváteční alkoholický nápoj

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Jahody
  • 100 ml Brandy
  • 400 ml Dolin - Vermouth
  • 400 ml Víno bílé
  • 400 ml Sodovka
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Hrušky
  • 2 ks Broskve
  • 2 ks Meruňky
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 218.9 mg
  • Vláknina 3976.5 mg
  • Vitamín A 3976.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovoce oloupeme, zbavíme pecek a jádřinců, menší ovoce překrojíme, větší rozkrájíme na plátky a vše vložíme do teriny. Zasypeme cukrem, přelijeme koňakem a citrónovou šťávou, terinu zakryjeme, ovocnou směs necháme v chladnu asi 2 hodiny rozležet.

  • 2

    Před podáváním přilijeme vychlazené bílý vermut a bílé přírodní víno. Směs lehce promícháme.

  • 3

    Ovoce rozdělíme do skleniček, zalijeme vlastní šťávou a podle chuti doplníme sodovkou.

Komentáře k receptu