Dýňová polévka II

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Slanina vepřová
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Dýně Hokkaidó
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 161 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 16.2 mg
  • Draslík 233.6 mg
  • Vláknina 7456 mg
  • Vitamín A 7456 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájenou cibulku zpěníme na másle. Přidáme pokrájenou dýni se slupkou (pro výraznou barvu) brambory na kostičky a mrkev. Zalijeme vodou tak, aby suroviny byly potopené, osolíme.

  • 2

    Vaříme do té doby až jsou všechny ingredience měkké.

  • 3

    Elektrickým mixérem rozmixujeme do hladkého krému. Přidáme špetku kari koření. Na talíři potom ozdobíme zakysanou smetanou a opečenou slaninou.

Komentáře k receptu